Lydighet

Lydighet i Tønsberg Hundeklubb

Lydighetsgruppa i Tønsberg Hundeklubb består av et 20-30 talls aktive medlemmer som trener lydighet regelmessig. De fleste er også ute og konkurrerer i ulike klasse, også på landslagsnivå. Vi har også en rekke dyktige instruktører i klubben.

 

Lydighetskonkurranser er delt opp i 4 klasser: I, II, III og Elite hvor klasse I er den enkleste. Lydighet er hundesportens dressurprogram, med tekniske øvelser som*

krever stor nøyaktighet og presisjon. For å lykkes i lydighet må hunden vise stor

glede i trening og konkurranse. Våre treningsmetoder er positive og bygger på

motivasjon og samarbeid.

 

Hva er lydighet ?

 

Lydighetskonkurranser består av fire klasser I, II , III og Elite. Klasse I er den enkleste og Elite den høyeste klassen.

Eliteklassen er lik i alle land, og det er i den klassen mesterskap holdes. For å rykke oppover i klassene kreves det en viss poengsum på et offisielt stevne. Regler for de ulike klassene og premier finner dere på nkk.no.

 

En lydighetsklasse består av et program bestående av ulike øvelser. Noen velkjente som sitt, dekk, stå, gå på plass og inkalling. Men også mer spesielle og avanserte øvelser som fremadsending til rute, apportering (hunden skal hente en gjenstand tilbake til fører) og søksøvelse hvor hunden skal finne en pinne fører har berørt ut fra kun lukten.

 

For å lykkes i konkurranse kreves det mye trening og stor nøyaktighet. Men lydighetsøvelsene er nyttige også for familiehunden. Det er greit at hunden kommer når vi roper og at den kan legge seg rolig når vi ønsker det. Derfor bygger kursene våre på de grunnleggende lydighetsøvelsene, og så er det opp til hver enkelt hvor langt de vil gå videre.

 

For deg som liker å se hunden lære og mestre ulike øvelser er lydighet topp!

Tønsberg Hundeklubb - Postboks 511 - 3101 Tønsberg

Send en mail til l-nag@online.no

dersom du ønsker et

banner på siden vår.